Αλλαγές στο γκρουπ της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 φέρνει η αναγνώριση του Γιβραλτάρ και του Κοσόβου από FIFA και UEFA. Ουσιαστικά λοιπόν η «γαλανόλευκη» θα έχει έναν παραπάνω αντίπαλο στον 8ο όμιλο (είναι ήδη: Βέλγιο, Κύπρος, Βοσνία και Εσθονία) αφού τοποθετείται μαζί τους και το Γιβλαρτάλ.

Το ίδιο θα γίνει και στον 9ο όμιλο (Κροατία, Φινλανδία, Ισλανδία, Τουρκία και Ουκρανία) όπου θα τοποθετηθεί το Κόσοβο.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με τους πρώτους 7 ομίλους των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν έξι ομάδες, οι δύο τελευταίοι έχουν 5 ομάδες, έτσι Γιβλαρτάλ και Κόσοβο θα μπουν στους δύο τελευταίους ομίλους με λιγότερες ομάδες.

Ο λόγος που δεν συμβαίνει κλήρωση για το που θα πάνε οι ομάδες, είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο Κράτος, ενώ είχαν μειοψηφήσει για την ένταξή του στη FIFA. Έτσι για να μην υπάρξει πρόβλημα, το Κόσοβο πάει στον 9ο όμιλο και το Γιβραλτάρ στον 8ο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο από ειδική επιτροπή της FIFA, όμως επιβεβαιώνεται και από ανθρώπους της ΕΠΟ ότι αυτό είναι πλέον σίγουρο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αυτομάτως ακυρώνεται και το φιλικό της Εθνικής με τη Ρωσία που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Σεπτεμβρίου, αφού τελικά εκείνη τη μέρα η Εθνική δεν θα έχει ρεπό, άλλα αγώνα για τα προκριματικά.