Είναι λόγος για να δώσεις ραντεβού στο «σβήσιμο» της Πάρνηθας –θα έχει δροσιές τώρα που ο υδράργυρος είναι σε διαδοχικά limit up. Κάποιοι θα σπεύσουν από κεκτημένη ταχύτητα στην εθιμοτυπική πρεμιέρα τού εκτός των τειχών φεστιβάλ. Και η αλήθεια είναι ότι το stop over των Last Shadow Puppets στα γνώριμα πεδία του Terra Vibe είναι λόγος σοβαρός. Η προπώληση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη θετικό πρόσημο (σε καιρούς χαλεπούς, είναι η αλήθεια). Με περίπου 12.000 εισιτήρια να έχουν ήδη φύγει, οι διοργανωτές προσδοκούν ότι εντέλει θα ανέβουν στις ανατολικές παρυφές της Πάρνηθας κάπου 15.000 θαυμαστές του βρετανικού σούπεργκρουπ (όρος που συχνά χρησιμοποιείται όταν σπουδαίοι μουσικοί συμπράττουν για να μοιραστούν κάτι καινούργιο με τους εκατομμύρια μουσικόφιλους).

Ο Αλεξ Τέρνερ των Arctic Monkeys και ο Μάιλς Κέιν των Rascals θα είναι εδώ για πρώτη φορά ως Last Shadow Puppets και σε κάτι λιγότερο από 72 ώρες θα τραγουδήσουν ό,τι χωρίς περιστροφές υποδηλώνει ο τίτλος της πρόσφατης –δεύτερης –δισκογραφικής σύμπραξής τους «Everything you’ve come to expect». Δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι Αγγλοι στην τήρηση του ωραρίου. Να παίξουν δηλαδή μιάμιση ωρίτσα (23.00-00.30) και να αποχωρήσουν. Βέβαιο, όμως, πρέπει να θεωρείται ότι μετά τα «yeia sou Athena» θα ακουστούν οι πρώτες συγχορδίες από το «Bad Habits» –το πρώτο κομμάτι του νέου δίσκου τους. Στανταράκι και το εμβληματικό τους «Standing Next to Me».

Με όρεξη από τη Μασαχουσέτη και κελτική αύρα (των μακρινών προγόνων τους) οι ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά και πολέμιοι των ακραία συντηρητικών πολιτικών εκφάνσεων Dropkick Murphys θα κάνουν την πρώτη –επί ελληνικού εδάφους- εμφάνισή τους από τη Vibe Stage (21.30-22.45). Τα παιδιά από τη Βοστώνη ενσωματώνουν με μεγάλη δεξιοτεχνία την πλούσια ιρλανδική φολκ στην κατεξοχήν πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα τέχνη τους. Η μπάντα αναμένεται ορεξάτη για μουσική δερματοστιξία –σίγουρα θα παίξει το «Rose tattoo» από το «Signed and sealed in blood» –για να μοιραστεί με όσους είναι από κάτω και το μυριοτραγουδησμένο «Johnny I hardly knew ya», που θα κάνει ακόμα και τα κόκκινα ελάφια του παρακείμενου εθνικού δρυμού να εστιάσουν την ακοή τους στη Μαλακάσα.

Από τη χώρα των Βίκινγκς και των φιορδ έρχονται στα ζεστά μεσογειακά χώματα και οι Νορβηγοί Turbonegro. Και κάπως έτσι οι πρωτιές του Rockwave τριτώνουν. Εκεί θα είναι και οι Suede, εκ των πρωτοπόρων της μπριτ ποπ σκηνής, για να μοιραστούν νυχτερινές σκέψεις από το σχετικά πρόσφατο «Night toughts» και να συμπαρασύρουν τους συγκεντρωμένους στο πεδίο δράσης τους κάπου ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Στα υπόψη και οι δικοί μας Callas με συστατικά από το νέο δισκογραφικό κοκτέιλ τους «Half kiss half pain».

Το ραντεβού θα ανανεωθεί στον δεύτερο γύρο συναυλιών, στις 19 Ιουλίου, οπότε αναμένεται η σουπερστάρ του σινεματικού ήχου με επιρροές από 50s και 60s Λάνα ντελ Ρέι.

INFO

Terra Vibe Park, Μαλακάσα, 5 Ιουνίου. Οι πύλες θα ανοίξουν στις 15.00. Προπώληση (42 ευρώ): Πανεπιστημίου 42, www.ticketpro.gr / www.tickethouse.gr. Ταμείο: 45 ευρώ.