Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνέλεξε τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον χαρακτήρα και το προπονητικό προφίλ του Γάλλου Φιλίπ Μοντανιέ, μετά την επαφή που είχε μαζί του στο Παρίσι. Είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον Γερμανό Φινκ, ενώ συζήτησε και με τον Αργεντινό Μάρτιν Αρουαμπαρένα ο οποίος αφίχθη προχθές στην Ελλάδα. Εν τέλει, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ σε συνεννόηση με τον εξωδιοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη έδωσε προβάδισμα στον Μοντανιέ ο οποίος αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με την Ενωση. Κατά το προπονητικό παρελθόν του ο Μοντανιέ απαιτούσε από τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής, με έφεση στο να εμπιστεύεται νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και να συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξή τους.

Η αφετηρία της καριέρας του στους πάγκους χρονολογείται το 2001 όταν ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή δίπλα στον Ρομπέρ Νουζαρέ, ο οποίος το καλοκαίρι εκείνο έγινε ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της Τουλούζ. Την επόμενη σεζόν τον ακολούθησε πάλι ως βοηθός στην Μπαστιά, ενώ μεταξύ 2002 και 2004 εργάστηκε στην Εθνική Ακτής του Ελεφαντοστού. Μετά τον Ιούλιο του 2004 ανέλαβε πρώτος προπονητής στη γαλλική Μπουλόν. Αρχισε να χαράζει μονοπάτι επιτυχιών καθώς από την πρώτη κιόλας σεζόν η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας, ενώ δύο σεζόν αργότερα την οδήγησε στην άνοδο στη Λιγκ 2. Επειτα από μια σεζόν προσαρμογής η ομάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική Β’ Εθνική, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2008-2009, επιτυγχάνοντας την άνοδο στο Σαμπιονά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος! Για το επίτευγμά του βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Λιγκ 2 για τη σεζόν 2008-2009.

Εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τη Βαλανσιέν, όπου αντικατέστησε τον Αντουάν Κομπουαρέ, και την οδήγησε στην καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1979-1980, τη 10η. Το 2011 μετακόμισε στην Ισπανία προκειμένου να κοουτσάρει τη Σοσιεδάδ, την οποία κατάφερε να οδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά την πρόταση της ομάδας να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία, προτίμησε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί στη Ρεν, την οποία οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου το 2014 (το τρόπαιο πήρε η Γκινγκάμπ). Ο 51χρόνος Μοντανιέ είναι άνεργος από το περασμένο καλοκαίρι.