Στους δρόμους βγήκαν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στο Βέλγιο διαμαρτυρόμενοι για τις δημοσιονομικές περικοπές και αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις των δεσμοφυλάκων και των σιδηροδρομικών.

Μόνο λίγα λεωφορεία, συρμοί του μετρό και τραμ κυκλοφορούσαν στις Βρυξέλλες, ενώ στις κινητοποιήσεις έδωσαν το παρών και εργαζόμενοι σε σχολεία και νοσοκομεία.

Εργαζόμενοι στην τοπική και την ομοσπονδιακή διοίκηση, την ταχυδρομική υπηρεσία, την πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τα σχολεία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες βελγικές πόλεις.

Η Κρις Ρενιέ, πρόεδρος του σοσιαλιστικού συνδικάτου ACOD στη Φλάνδρα, δήλωσε πως η διαμαρτυρία πραγματοποιείται κατά των μειώσεων στο προσωπικό, τις επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και τους μισθούς, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας και τις συντάξεις.

Οι σιδηροδρομικοί, ιδιαίτερα αυτοί της νότιας περιφέρειας της Βαλλονίας, προκαλούν εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα αναστάτωση στα σιδηροδρομικά δρομολόγια αντιδρώντας στα σχέδια να μειωθούν οι ημέρες ανάπαυσης που μπορούν να διεκδικούν. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Βαλλονία είχε σήμερα σχεδόν σταματήσει.

Η Eurostar ανακοίνωσε πως οι αμαξοστοιχίες της πραγματοποιούν κανονικά δρομολόγια ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Η Thalys ματαίωσε ορισμένα δρομολόγια ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και όλα τα δρομολόγια από τις Βρυξέλλες προς τη Γερμανία.

Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί τέλος στην απεργία των δεσμοφυλάκων που διαρκεί ήδη έναν μήνα, αφού ο υπουργός Εσωτερικών Κουν Γκέενς πέτυχε μια προσωρινή συμφωνία με τέσσερα από τα έξι συνδικάτα τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από