Την πρώτη θέση στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος (6η αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή (1-1), ωστόσο, η ισοπαλία στέλνει τον ΠΑΟΚ στους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ροντρίγκες στο 18΄ άνοιξε το σκορ και στο 26΄ ο Λουντ ισοφάρισε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 7′ ο Μαλεζάς μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη αναγκάζει τον Στιλ σε σπουδαία επέμβαση για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Το σκορ άνοιξε στο 17′ με πολύ ωραίο γωνιακό σουτ ο Γκάρι Ροντρίγκες. Προηγήθηκε κλέψιμο της μπάλας από τον Πέλκα, μεσολάβησε ο Αθανασιάδης που σημάδεψε με πάσα τον Ροντρίγκες και ο επιθετικός του Δικεφάλου, με ευθύβολο, γωνιακό δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Στιλ, γράφοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟ ισοφάρισε σχετικά σύντομα. Εννιά λεπτά αργότερα ο Λουντ πιάνει μακρινό σουτ η μπάλα κόντραρε στον Βίτορ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Γλύκου. Το γκολ της ισοφάρισης αποσταθεροποίησε για ένα διάστημα τον ΠΑΟΚ που άρχισε να δείχνει αδυναμίες και άγχος στην αμυντική του λειτουργία. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟ είναι πιο κινητικός, πιο ζωντανός και επικίνδυνος ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει την αρχική του επιθετικότητα και το πάθος των πρώτων 25 λεπτών.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιείται στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο ΠΑΟ δεν κλείνεται αφού το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν τον ευνοεί και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αφαιρεσει τα λάθη από το παιχνίδι του. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανεβάζουν την απόδοση τους και ασκούν πίεση στην ΠΑΟΚ χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν με υψηλές αξιώσεις στην εστία του Γλύκου.

Στο 73′ μια σύγχυση διαρκείας στην άμυνα του Στιλ, περνά ανεκμετάλλευτη για τους γηπεδούχους και από το σημείο αυτό ο ΠΑΟΚ ανεβάζει τους ρυθμούς του, ενώ στο 76′ ο προωθημένος Κουτρουμπής σουτάρει δυνατά από καλή θέση αλλά ελαφρώς άστοχα. Η καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάνεται στο 79΄από τον Χαρίση.

Στο 85′ γίνεται η φάση του αγώνα. Ο Πέτριτς, πιάνει ένα μονοκόμματο δυνατό γωνιακό σουτ, που με εξαιρετική επέμβαση διώχνει σε κόρνερ ο Γλύκος στην απόκρουση ίσως και της χρονιάς. Στο 90′ καλοζυγισμένο φάουλ του Ροντρίγκες περνά λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟ μάλιστα στο 92′ λειτουργώντας σαν επιθετικός κερδίζει κεφαλιά που περνά ελάχιστα άουτ από την εστία του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Παναγιώτη Γλύκου. Λίγο αργότερα με την λήξη του αγώνα δεκάδες φίλοι του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν με την ψυχή τους την επιτυχία της ομάδας τους, που την φέρνει στην τιμητική δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και έτοιμη να μπει στην επίπονη διαδικασία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης (81’ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (75’ Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63’ Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (81’ Πέτριτς)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ 12 -Τσάμπιονς Λιγκ 3ος προκρ.

Παναθηναϊκός 11 -Γιουρόπα Λιγκ 3ος προκρ.

ΑΕΚ 9 -Γιουρόπα Λιγκ 3ος προκρ.

Πανιώνιος 4 -Γιουρόπα Λιγκ 2ος προκρ.