Για πιθανή ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ προετοιμάζεται η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η λιβανέζικη εφημερίδα Ας Σαφίρ υποστηρίζει πως η Χεζμπολάχ μεταφέρει μέρος του οπλοστασίου της, ιδίως πυραύλους και ρουκέτες, σε περιοχές του νότιου Λιβάνου, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού.

Κατά την ίδια πηγή, η οργάνωση διανοίγει επίσης «εξελιγμένες» υπόγειες στοές στην περιοχή των συνόρων, ακολουθώντας το παράδειγμα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η οποία φέρεται να έχει διανοίξει πολλές υπόγειες στοές στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, που συστάθηκε τη δεκαετία του 1980, είναι ισχυρή παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση που αρχικά είχε στόχο τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στον νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τον Λίβανο την 25η Μαρτίου του 2000, κάτι που η Χεζμπολάχ θεώρησε νίκη.

Το 2006 ξέσπασε πόλεμος διάρκειας 34 ημερών ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό. Η σύγκρουση τερματίστηκε όταν τέθηκε σε ισχύ συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.