Ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ιβιτς ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Αποδείχθηκε επιπλέον μία φορά στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, ακόμα και όταν για ένα σημαντικό διάστημα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τζαβέλλα. Δεν πανικοβλήθηκε, έφερε το παιχνίδι κόντρα στην Ενωση στα μέτρα του και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία (λόγω της αποβολή του Πέκχαρτ) πήρε σχεδόν άκοπα την ισοπαλία (0-0), η οποία τον φέρνει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Τζαβέλλα στο 32′, ενώ ο Πέκχαρτ έφυγε από τον αγώνα στο 49′. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έκλεισε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αραβίδη να σκοράρει, στη τη μία εξ αυτών μάλιστα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο τελευταίο ματς της διαδικασίας, απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Δικέφαλος του Βορρά θα εξασφαλίσει την πρωτιά ακόμα και με ισοπαλία, ενώ η ΑΕΚ τέθηκε εκτός διεκδίκησης. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Μόνο τελευταίοι δεν μπορούμε να βγούμε στα πλέι οφ. Θα μας βοηθήσει ο κόσμος. Θα τη στηρίξει την ομάδα. Εχουμε καιρό να παίξουμε σε γεμάτη Τούμπα. Ιδιαίτερα η πορεία μας στα πλέι οφ θα τον φέρει στο γήπεδο για να γίνει ο 12ος παίκτης μας. Θα δώσουμε τα πάντα, ό,τι έχουμε για την πρωτιά» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς.

«Ακόμα μία φορά θέλω μέσα από την καρδιά μου να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Οπως στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και απόψε έκαναν κατάθεση ψυχής. Το χειροκρότημα του κόσμου, τον οποίο και ευχαριστούμε, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτά τα παιδιά. Πέρα από τις δύσκολες συνθήκες και έτσι όπως ήταν το πρόγραμμα των παιχνιδιών, νομίζω μόνο μπράβο μπορούμε να τους πούμε» τόνισε ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Παναγιωτάρας.

AEΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89′ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46′ Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιόλης (58′ Μαλεζάς), Χαρίσης (65′ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90′ Σκόνδρας), Αθνασιάδης.