«Η ουσία είναι ότι εμείς δεν πρόκειται από τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πήραν το ΕΚΑΣ, να τους το ζητήσουμε πίσω... Ακόμη και αν τυπικά αυτό γινόταν, αυτόματα θα τους επιστρεφόταν από άλλη πηγή» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

Μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα, κ. Φωτίου τόνισε ότι «για το θέμα έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και στην πράξη οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χάσουν αυτά τα χρήματα... Το ποσόν που απαιτείται γι' αυτήν τη ρύθμιση, θα βρεθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα».

Ερωτηθείσα για τη ρύθμιση που αφορά τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore απάντησε πως «είναι η τρίτη χοντροκομμένη ιστορία που η Νέα Δημοκρατία κάνει παιχνίδι... Τρίτη και φαρμακερή, ελπίζω να σταματήσει εδώ», υπενθυμίζοντας τα θέματα με τα ολοήμερα σχολεία και τα πτυχία.

Όπως εξήγησε η κ. Φωτίου, η ρύθμιση της κυβέρνησης αφορά χώρες που παρέχουν πληροφορίες και δικαστική συνδρομή, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κρυφτούν, αν κάποιοι το επιθυμούν. «Είμαστε έτοιμοι ακόμη να βάλουμε και δεύτερο φίλτρο για τους βουλευτές και υπουργούς, ακόμη περισσότερο και τρίτο κι όσα θέλουνε. Αλλά να αφήσουν τις εξυπνάδες και τις καταγγελίες και να φέρουνε προτάσεις για το δεύτερο και τρίτο φίλτρο... Τα κόμματα τα οποία ήτανε πρωταθλητές σ' αυτόν τον τομέα, θα μας κουνάν και το δάχτυλο;» συμπλήρωσε.

Για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υπογράμμισε ότι «πρόκειται για αγόρια στο 95% ηλικίας 13-17 χρόνων συνήθως… γιατί εδώ υπάρχει μία λάθος εικόνα ότι είναι μωρά παιδιά… ». «Η κάλυψη των αναγκών αυτών των παιδιών γίνεται μέσα από μία τριμερή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ΜΚΟ με τις οποίες αυτή συνεργάζεται και δημιουργούνται ειδικά κέντρα με αυστηρές προδιαγραφές, που περιγράφονται σε νόμο, που επεξεργάζεται το υπουργείο και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από