Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε για ενδέκατη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς επικράτησε στο Σαν Σίρο της Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3. Στην κανονική διάρκεια και την παράταση ο τελικός είχε τελειώσει 1-1. Ο Χουανφράν ήταν ο παίκτης της Ατλέτικο που αστόχησε στα πέναλτι (έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι).

Η Ρεάλ από την αρχή πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε με τη συμπλήρωση του 15λεπτου να φέρει το ματς στα μέτρα της. Αφού «προειδοποίησε» στο 6′ με ένα φάουλ του Μπέιλ από δεξιά και προβολή από κοντά του Κασεμίρο, που έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Ομπλακ πάνω στη γραμμή, ήρθε στο 15′ ο άνθρωπος που πριν από δύο χρόνια στον τελικό ισοφάρισε την Ατλέτικο στις καθυστερήσεις, να ανοίξει το σκορ. Ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπέιλ με κεφαλιά προώθησε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Σέρχιο Ράμος πετάχθηκε και από κοντά έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν έδωσαν χώρο στους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, που… δεν ήξεραν τι να τον κάνουν! Στριφογύριζαν την μπάλα χωρίς κάτι ουσιαστικό και μόνο μια φορά φάνηκαν απειλητικοί (43′) κι αυτή με ένα μακρινό συρτό σουτ του Γκριεζμάν, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Όμως το β’ ημίχρονο με το «καλημέρα» πήρε… φωτιά, καθώς η είσοδος του Καράσκο έδωσε άλλον «αέρα» στην Ατλέτικο. Στο 46′ ο Κλάτενμπεργκ έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Τόρες από τον Πέπε, αλλά ο Γκριεζμάν που ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Παρά την απώλεια η Ατλέτικο συνέχισε να πιέζει, ήταν καλύτερη και απειλούσε με ξαφνικές ενέργειες την άμυνα της Ρεάλ και τον Νάβας. Ο Σάβιτς στο 53΄, αλλά και ο Κόκε πέντε λεπτά αργότερα είχαν καλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν,

Ωστόσο η Ρεάλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 70′, όταν ο Μπενζεμά μπήκε μόνος από δεξιά, αλλά σούταρε πάνω στον Ομπλακ και ακόμη μεγαλύτερη στο 78′, πρώτα με τον Κριστιάνο και μετά με τον Μπέιλ να αποτυγχάνουν από πολύ κοντά. Και το πλήρωσαν αυτό, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό (79′) ο Χουανφράν γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Καράσκο ισοφάρισε. Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες της Μαδρίτης πήγε στην παράταση.

Η παράταση κύλησε χωρίς κάτι ουσιαστικό και με την κούραση να κάνει πλέον έντονα την εμφάνισή της, οπότε μοιραία ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Χουανφράν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο κακός σε όλον τον αγώνα Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε και η Ρεάλ κατέκτησε και πάλι τον τίτλο, αφήνοντας την Ατλέτικο για τρίτη φορά στην ιστορία της χωρίς τρόπαιο.

Τα πέναλτι:

Βάσκεθ 1-0

Γκριεζμάν 1-1

Μαρσέλο 2-1

Γκάμπι 2-2

Μπέιλ 3-2

Σαούλ 3-3

Σέρχιο Ράμος 4-3

Χουανφράν δοκάρι

Ρονάλντο 5-3

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (51′ Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72′ Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Λούκας Βάσκες).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (107′ Λούκας Χερνάντες), Χουανφράν, Σάβιτς, Γκάμπι, Φερνάντες (46′ Καράσκο), Σαούλ, Κόκε (115′ Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες.