Πώς τα έφερε η ζωή, για την ακρίβεια πώς τα έφεραν οι τελικοί της Α1 και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρακαλούν η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη να μην είναι στο ΟΑΚΑ! Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτομάτως θα σημαίνει ότι ο αρχηγός των Πρασίνων κι ένας εκ των σημαντικότερων παικτών στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του αθλήματος στη χώρα (κι όχι μόνο) θα αποχαιρετίσει το ελληνικό πρωτάθλημα (και συνολικά το μπάσκετ) με τον τρόπο που είπε goodbye στην Ευρωλίγκα. Εκεί που είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για επιστροφή στα φάιναλ φορ, ήρθε ένα sweep από τη Λαμποράλ, το οποίο ολοκληρώθηκε με ήττα στο ΟΑΚΑ.

Κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του δεν θέλουν να δουν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους και ελπίζουν ότι σήμερα με τον Ολυμπιακό στο ασφυτικά γεμάτο ΟΑΚΑ (19.30 Novasports2) θα κλείσουν τη βραδιά με ένα αποθεωτικό standing ovation που θα δώσει ώθηση στην ομάδα για να κάνει την Πέμπτη στο ΣΕΦ break-τίτλου. Το τέλειο όνειρο άλλωστε για τους Πράσινους θα ήταν το φινάλε του Διαμαντίδη να έχει σαμπάνιες στο ΣΕΦ, όπως το 1999 όταν ο Παναθηναϊκός όταν άρχισε η δυναστεία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός βεβαίως επιθυμεί να βρει στα αποθέματα ενέργειάς του το ψυχικό σθένος και τη δύναμη ώστε να κάνει το break στο ΟΑΚΑ, να αποφύγει τον ψυχοφθόρο εντός έδρας πέμπτο τελικό και την αγωνία για το ρίσκο συμμετοχής του τραυματισμένου Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος απόψε δεν θα αγωνιστεί αλλά θέλει να κάνει όσες παυσίπονες ενέσεις αντέχει ώστε να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πέμπτο τελικό αν κι εφόσον χρειαστεί. Η απουσία του Πρίντεζη θεωρητικά κάνει πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων καθότι οι Ερυθρόλευκοι στη σειρά των τελικών είχαν σταθερά καλό παίκτη τον διεθνή φόργουορντ και σφράγισαν τις δύο νίκες που μετρούν με απίστευτο κρεσέντο του Βασίλη Σπανούλη. Ο Kill Bill χρειάζεται συμπαραστάτες και φαίνεται πως ο Ολυμπιακός εκτός του Πρίντεζη δεν έχει παίκτες που θα τραβήξουν το κάρο.