«Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Ασφαλώς ο πρώτος μας στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό. Από εκεί και έπειτα οι πιθανότητες είναι πολλές. Σαφώς και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι η ιταλική Προ Ρέκο, αλλά και για εμάς είναι ένα όνειρο να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης» λέει ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού Γιάννης Φουντούλης για τη μάχη της ερχόμενης Παρασκευής.

«Από την αρχή της χρονιάς, στόχος μας ήταν το νταμπλ, ξέραμε ότι υπήρχε διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά αυτό έπρεπε να το δείξουμε και στο νερό. Ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα αήττητοι, ενώ ο σχεδιασμός μας ήταν η πορεία στην Ευρώπη» συνέχισε ο 28χρονος πολίστας.

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ήταν το τελικό τεστ ενόψει Ευρώπης: «Μπορεί να μην είναι της ίδιας δυναμικότητας, όμως έχει το χαρακτηριστικό των νοκάουτ αγώνων. Ετσι, ήταν σημαντικό τεστ για εμάς και το θετικό ήταν ότι είχαμε συγκέντρωση και ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες στη Βουδαπέστη, είμαστε διψασμένοι για μια ευρωπαϊκή διάκριση, έχουμε όρεξη και θα πάμε σεμνά και ταπεινά, πρώτα για την πρόκριση στον τελικό».

Ο Ολυμπιακός ως πρώτος στον όμιλό του έχει προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της ουγγρικής Ζολνόκι και της ισπανικής Μπαρτσελονέτα. Ο Γιάννης Φουντούλης κάνει μια μίνι παρουσίαση: «Την Μπαρτσελονέτα τη γνωρίζουμε, καθώς παίξαμε και φέτος μαζί της, στηρίζεται στην ομαδικότητα, παλεύει όλα τα ματς, χωρίς να διαθέτει παίκτες-αστέρια. Η Ζολνόκι είναι φαβορί για την πρόκριση, διαθέτει μονάδες με σπουδαίο ταλέντο που είναι στελέχη της Εθνικής Ουγγαρίας, αλλά και τρεις σέρβους διεθνείς».

Είναι ο Ολυμπιακός φαβορί με βάση την έως τώρα πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ; «Με βάση την πορεία μας, έχουμε ανεβάσει τις προσδοκίες. Πολλοί υποστηρίζουν πως φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και η Προ Ρέκο. Ομως, τώρα όλα όσα έχεις πετύχει διαγράφονται, καθώς πάμε σε νοκάουτ παιχνίδια και όλα είναι διαφορετικά. Ωστόσο, είμαστε αήττητοι και στην Ευρώπη, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε πρόβλημα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος ήταν παρών στη Βουδαπέστη και το 2002, όταν ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ως βοηθός τού τότε προπονητή Ζόλνταν Κάσας. «Ασφαλώς και θα μας προετοιμάσει όπως πρέπει. Αλλωστε σχεδόν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει λίγο άγχος, οι περισσότεροι είναι πρωτάρηδες, αλλά θα έχουμε και άγνοια κινδύνου. Ο στόχος ήταν να πάμε στο φάιναλ-6» πρόσθεσε ο Φουντούλης.