Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Λεωφόρου ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Κάτι το βαρύ κλίμα από τη φετινή (σχεδόν) καταστρεπτική πορεία του Παναθηναϊκού, κάτι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Πρασίνων, κάτι το κύκνειο άσμα του Κροάτη Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του έπειτα από 19 χρόνια σημαντικής καριέρας στα ευρωπαϊκά γήπεδα, δημιούργησαν μια περίεργη αίσθηση εντός του αγωνιστικού χώρου και στις εξέδρες της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο.

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη ματς επί Στραματσόνι ήταν φλύαρος. Είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας (69% – 31%), είχε τις τελικές προσπάθειες (17 αντί 4 των Κυανέρυθρων), είχε τη διάθεση να επιτεθεί, αλλά δεν είχε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, με τις τρεις αλλαγές που έκανε από το 58′ έως το 72′ (Κλωναρίδης, Μέστο, Μπουμάλ) ο ιταλός κόουτς βοήθησε την ομάδα του να γίνει ακόμη πιο πιεστική, πιο γρήγορη, πιο διεισδυτική. Και εντέλει έφτασε στην επίτευξη του νικητήριου τέρματος (1-0) στο 78′ χάρη σε μια εξαιρετική ενέργεια του Κλωναρίδη, που πάσαρε στον αμαρκάριστο Πέτριτς. Ο 35χρονος Κροάτης, έστω και από σπόντα, έβγαλε ασίστ στον Λέτο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από τα δύο μέτρα και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να τα παίξει όλα για όλα στον αυριανό τελικό της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνει το καλό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης (63′ Μέστο), Χουχούμης, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ (72′ Μπουμάλ), Βλαχοδήμος (58′ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα, Λέτο, Πέτριτς.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Β. Βλάχος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (42′ Πατσατζόγλου), Κόρμπος, Σιώπης (81′ Βιγιάλμπα), Καθάριος, Μασούρας, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74′ Αργυρόπουλος).