«Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ορισθεί όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας». Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη με το ιΙατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την επίσκεψη του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού των διοικήσεων σε αρκετές νοσοκομειακές μονάδες της χώρας», καθώς το μέτρο της συγχώνευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν απέδωσε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Επίσης ο κ.Πολάκης ανακοίνωσε πωςτην επόμενη βδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θα υπογράψει την απόφαση όπου οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» περιοχές της χώρας – που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στα νησιά και την ορεινή Ηπειρωτική Ελλάδα – θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια ευρώ το μήνα. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές» είπε.