Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι σε ό,τι αφορά το χρέος η κυβέρνηση απλά αφήνει τις υποχρεώσεις για επόμενο στάδιο.

Όπως σημείωσε, σε συνέντευξή της πρόκειται για «ευθεία παράβαση των καθηκόντων τους» γιατί δεν το αποκηρύσσουν, όπως οφείλουν «από τη στιγμή που διαπιστώνεται αφενός παρανομία στην συγκρότηση και στην διόγκωση του χρέους, αφετέρου μη βιωσιμότητα».

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε ότι «δεν μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε λύση αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και της υπερχρέωσης» και πως το χρέος λειτουργεί ως «εργαλείο υποδούλωσης του λαού αυτού και άλλων λαών γιατί αυτό το σύστημα εξάγεται και σε λίγο θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη».

Σε ερώτηση σχετικά με το υπερταμείο η Ζ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι επιβάλλεται μαζί με άλλες καταστροφικές πολιτικές από το μνημόνιο, το οποίο «όπως κάθε απολυταρχικό, καθεστώς», δεν θα πέσει μόνο του.

«Μας αναλογεί να παλέψουμε και να το αποτινάξουμε» και η απαιτούμενη ανατροπή θα επιτευχθεί «μέσα στις κοινωνίες με διεθνική, αν θέλετε, αλληλεγγύη», λέει χαρακτηριστικά.