Η ελληνική αποστολή κολύμβησης επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου είχε μια απόλυτα επιτυχημένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο), πέντε πανελλήνια ρεκόρ και δώδεκα συμμετοχές σε τελικούς. Σημαντικές επιτυχίες για αθλητές και αθλήτριες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία τους. Κι όλα αυτά φρόντισαν να τα δημοσιοποιήσουν για ακόμα μία φορά στη χθεσινή τους άφιξη στην Αθήνα.

«Δεν σκέφτομαι ακόμα το Ρίο. Μακάρι να είχα ένα κλειστό προπονητικό κέντρο ώστε να μπορώ να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται στο δύσκολο καλοκαίρι της Ελλάδας» είπε ο Ανδρέας Βαζαίος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. μεικτή.

«Οι άλλοι αθλητές έχουν ολόκληρο επιτελείο κοντά τους να τους υποστηρίζει, ενώ εμείς δυο – τρία άτομα που μπόρεσε να μας εξασφαλίσει η ΚΟΕ. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι δεν έχω κολυμβητήριο να προετοιμαστώ. Πρέπει να ευχαριστήσω τον σύλλογο Δελφίνια Περιστερίου που μου έχει παραχωρήσει μια διαδρομή δανεική για να κάνω προετοιμασία» πρόσθεσε ο Απόστολος Χρήστου, που πήρε το χάλκινο στα 100 μ. ύπτιο.

n «Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά νοοτροπίας και βούλησης αυτών που κινούν τα νήματα στη χώρα μας και μιλούν για ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα στη χώρα μας με την περικοπή του 80% του προϋπολογισμού της ΚΟΕ» σημείωσε και ο πρόεδρός της Δημήτρης Διαθεσόπουλος.