«Τελείωσε, αυτό ήταν και το ξεχνάμε. Πάμε τώρα για το επόμενο».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης μόλις είχε ευστοχήσει σε ένα νικητήριο τρίποντο, πανηγυρίζοντας σαν ποδοσφαιριστής και έτρεξε γρήγορα πρώτος στη φυσούνα με τους συμπαίκτες του να πέφτουν στη συνέχεια πάνω του και να τον αγκαλιάζουν.
Ο ίδιος όμως έκοψε μαχαίρι τους πανηγυρισμούς και τους θύμισε ότι τους περιμένει πολύ πιο δύσκολη συνέχεια. Ο Σπανούλης έκλεψε τη δόξα από τον έτερο θρύλο που ήταν χθες στο γήπεδο, τον Διαμαντίδη που με το δικό του –μοναδικό εύστοχο –τρίποντο είχε δώσει αβαντάζ νίκης στον Παναθηναϊκό και ο συμπαίκτης του Νίκος Παππάς δεν κρύφτηκε: «Μπορεί να είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα, αλλά νιώθω τυχερός που έγινα μάρτυρας των τελευταίων φάσεων με δύο μεγάλους παίκτες να ευστοχούν σε τρομερά σουτ».
Από την πλευρά του, ο ερυθρόλευκος Κώστας Παπανικολάου συμπλήρωσε: «Το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο και δείχνει την υπόσταση του ελληνικού μπάσκετ. Το παιχνίδι αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ σε δύο φάσεις».
Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο συμπαίκτης των Σπανούλη και Διαμαντίδη για χρόνια στην Εθνική Νίκος Ζήσης. «Ας απολαύσουμε μερικά παιχνίδια ακόμη τον Διαμαντίδη και μερικά χρόνια τον Σπανούλη #θρύλοι» έγραψε στο twitter ο άσος της Μπάμπεργκ.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης κερδίζει αναμφίβολα τον τίτλο του παίκτη που έκρινε τον αγώνα, ο θαυμασμός από όλους ήταν για τον Γιώργο Πρίντεζη που είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος παίκτης της σειράς έως τώρα (τον χειροκρότησαν φίλοι του Παναθηναϊκού όταν ακούστηκε το όνομά του κατά την παρουσίαση, σε ένα ακόμα δείγμα πολιτισμού ύστερα από αυτά που είδαμε στο ΣΕΦ), ενώ έχασε πατέρα του το πρωί του πρώτου τελικού.

«Η ζωή συνεχίζεται. Αυτά είναι φυσιολογικά στη ζωή, ο γιος να χάνει τους γονείς του. Αλλά πρέπει να συνεχίζουμε και να κάνουμε περήφανους τους γονείς μας» είπε φανερά συγκινημένος την ώρα που ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος και όλη η ομάδα του αφιέρωνε τη νίκη.

Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ. «Είναι ένας παίκτης νικητής και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ολη η ομάδα είναι στο πλευρό του και του αφιερώνουμε τη νίκη» τόνισε ο Σφαιρό, που δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία για το αν έκανε βήματα ο Σπανούλης στο τρίποντο. «Αν θέλετε να δούμε συνολικά τη διαιτησία, αλλά αφήστε το καλύτερα, δεν θέλω να σχολιάσω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε ότι «ήταν βήματα, αλλά δεν χάσαμε στην τελευταία φάση. Μας λείπουν πράγματα και δεν μπορούμε τώρα να πάρουμε παίκτες. Γι’ αυτό δεν θέλαμε να πάει σε μάκρος η σειρά».