Σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της 1ης θέσης των πλέι οφ, σημείωσε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Επιβλήθηκε με 2-0 του Πανιωνίου κι έφτασε στους 7 βαθμούς. Ο Αθανασιάδης στο 27’ και ο Μακ στο 77’ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ιβιτς. Κακός στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Μπακασέτα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Η 3η αγωνιστική των πλέι οφ έβρισκε και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει σε τροχιά πρώτης θέσης κι ο Πανιώνιος για να πετύχει την πρώτη του νίκη, που θα του έδινε ελπίδες για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μόλις στο 3’. Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα ο Αθανασιάδης από κοντά έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 22’ ο Ανσαριφάντ βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λέοβατς. Αυτή ήταν η μοναδική καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε ξανά το γκολ. Ο Αθανασιάδης από κοντά έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 27’ οι παίκτες του Ίβιτς άνοιξαν το σκορ. Ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου και με βολέ έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Πανιωνίου, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του. Στο 62’ ο Μπαργκάν εκτέλεσε το φάουλ, αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο Γλύκος. Τρία λεπτά αργότερα οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία. Ο Καραμάνος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Τζαβέλλα κι έπαιξε το 1-2 με τον Μασούρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Μαλεζά. Στο 69’ ο Χαλκιαδάκης απείλησε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 77’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μακ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε εντυπωσιακά τον Ρισβάνη και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Στο 88’ ο Χατζησαΐας ανέτρεψε τον Καθάριο και ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οικονόμου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και περιμένει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ για να μάθει αν θα παραμείνει πρώτος στην βαθμολογία των πλέι οφ.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Τασουλης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (75’ Καθάριος), Σιώπης, Μασούρας, Χαλκιαδάκης (84’ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (46’ λ.τρ. Μπαργκαν)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (82’ Σκόνδρας), Μαλεζάς (87’ Χατζησαΐας), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (74’ Μπερμπάτοφ), Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.