Επική νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-0 επί της Σεβίλλης, στον 114ο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ για τους Καταλανούς.

Μετά τους τελικούς στη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Πορτογαλία, και ο ισπανικός οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι δύο φιναλίστ δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ.

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ζόρντι Αλμπα στο έβδομο λεπτό της παράτασης και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Ανδαλουνσιανών έβαλε στις καθυστερήσεις ο Νεϊμάρ. Και τα δύο γκολ ήταν δημιουργία του Λιονέλ Μέσι.

Η Σεβίλλη ολοκλήρωσε τον τελικό με εννέα παίκτες λόγω αποβολής στις καθυστερήσεις του Καρίσο.

Πρόκειται για το 28ο τρόπαιο της Μπάρτσα στο Κύπελλο (ρεκόρ), ενώ ο Λουίς Ενρίκε έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής μετά τους Φρεντερίκ Πίτλαντ το 1932 (με την Μπιλμπάο) και τον Φέρντιναντ Ντάουτσικ το 1953 (με την Μπάρτσα) που κατακτά δύο συνεχόμενα νταμπλ.

Οι Καταλανοί χρειάστηκε να περάσουν διά πυρός και σιδήρου για να κάμψουν την αντίσταση της βασίλισσας του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλης, η οποία να σημειωθεί πως αγωνίστηκε 100 ώρες μετά την αναμέτρησή της με τη Λίβερπουλ.

Από το 36′ οι Μπλαουγκράνα αναγκάστηκαν να συνεχίσουν τον τελικό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαστσεράνο. Ο Αργεντινός ανέτρεψε τον Γκαμεϊρό λίγο πριν ο Γάλλος βρεθεί τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν και έγινε ο πρώτος παίκτης που αντικρίζει τόσο νωρίς την κόκκινη κάρτα σε τελικό του ισπανικού κυπέλλου.

Στο 54′ ο Μέσι τραυματίστηκε στο κεφάλι από τον Καρίσο και την ίδια στιγμή ο Λουίς Σουάρες έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Ο Αργεντινός κατάφερε να συνεχίσει, όχι όμως και ο Σουάρες που υπέστη θλάση στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Ραφίνια. Η συμμετοχή του Ουρουγουανού στο Κόπα Αμέρικα είναι πλέον αμφίβολη.

Στις καθυστερήσεις του 90λεπτου ο Μπανέγα είδε κόκκινη κάρτα σε ανατροπή του Νεϊμάρ. Ετσι, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επί ίσοις όροις την παράταση, με τους Μπλαουγκράνα να δείχνουν σαφή υπεροχή.

Η Μπάρτσα ολοκλήρωσε τη φετινή πορεία της με νταμπλ, όπως έκανε η Γιούβε στην Ιταλία, η Μπάγερν στη Γερμανία και η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Να σημειωθεί πως από τη στιγμή που η Σεβίλλη απέτυχε να κατακτήσει το Κύπελλο, η ΑΕΚ ως κυπελλούχος Ελλάδας θα πρέπει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τον τρίτο προκριματικό γύρο και στην κλήρωση θα συμπεριληφθεί στους αδύναμους.

Αν οι Κιτρινόμαυροι κατακτήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ, τότε θα αγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.