Το νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αφού ενημερώθηκε αρχικά από τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, για τα ζητήματα που απασχολούν την νοσηλευτική μονάδα, στη συνέχεια πήγε στο χώρο του αμφιθεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κύριο θέμα την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων με το προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης.

Ο Παύλος Πολάκης κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε πως το νοσοκομείο Καλαμάτας είναι το πρώτο νοσοκομείο στην περιφέρεια που προχωρά σε αυτή την τομή κι απένειμε εύσημα στη διοίκηση.

Επίσης, ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο Καλαμάτας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μέσα από διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, τόνισε ότι η απεξάρτηση του νοσοκομείου στο τομέα των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης, από τα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία αποτέλεσε αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης, η οποία σέβεται από την μία και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και από την άλλη, εκφράζει τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο, στον ασθενή.

Ο Γιώργος Μπέζος πρόσθεσε μάλιστα ότι από αυτή την απόφαση το νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει μία ετήσια εξοικονόμηση 250.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το ποσό των 1.100 ευρώ μεικτές αποδοχές έκαστος.

Ταυτόχρονα, έθεσε στον υπουργό αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει αισθητά βελτιωθεί στο θέμα της ιατρικής στελέχωσης.

Στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων, παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχαήλ Μιχαήλ, ο ιατρός επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλαμάτας Μανόλης Μάκαρης και υπηρεσιακά στελέχη.

Τέλος, ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, όπως επίσης και στο σύστημα ηλιοθερμίας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από αυτές τις πιλοτικές και καινοτόμες παρεμβάσεις.