Το ισχυρότερο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η NRA (National Rifle Association, Εθνική Ενωση Οπλοκατοχής) τάχθηκε την Παρασκευή υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, ενώ από την πλευρά του ο μεγιστάνας της υποσχέθηκε πως θα την αντιμετωπίσει ευνοϊκά.

Ο Τραμπ, ο μοναδικός πλέον διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εξήρε τη δράση της NRA.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της επικρατέστερης διεκδικήτριας του χρίσματος των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας πως θέλει να καταργήσει τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία κατοχυρώνει το δικαίωμα της οπλοκατοχής.

Ο δισεκατομμυριούχος αντιτίθεται στην δημιουργία ζωνών όπου θα απαγορεύεται η οπλοκατοχή και δεσμεύεται να προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών των ΗΠΑ στην αυτοάμυνα.

«Δεν θα σας απογοητεύσω», είπε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση μελών της NRA στοΛούιβιλ του Κεντάκι.