O Παναθηναϊκός με τη νίκη του και (κυρίως) την επιβλητική εμφάνισή του στο ΣΕΦ γύρισε το ελληνικό μπάσκετ στα παλιά, δηλαδή στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των Πρασίνων, όμως χθες στο ΣΕΦ φάνηκε κάτι νέο να ξημερώνει για το άθλημα!

Η τραγική συγκυρία της απώλειας του πατέρα του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος ήταν η τραγική φιγούρα του αγώνα, προκάλεσε την ανθρώπινη κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ευαισθητοποιημένη από το προσωπικό δράμα που περνά ο άσος των Ερυθρολεύκων εξέδωσε ανακοίνωση νωρίς το μεσημέρι εκφράζοντας τα «ειλικρινή συλλυπητήρια στον αθλητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας».

Λίγες ώρες αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας κερδίσει στο ΑΣΕΑΔ τη μείωση των πολλαπλών ποινών που του είχαν επιβάλει οι αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ, συνόδευσε την αποστολή του Παναθηναϊκού και μπορεί να αποδοκιμάστηκε αλλά η αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού δεν θύμιζε σε τίποτα ό,τι συνέβαινε στο ΣΕΦ όποτε ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνόδευε τους Πράσινους.

Το αποκορύφωμα των γεγονότων που προκαλούν (συγκρατημένη βεβαίως) αισιοδοξία ήταν η παύση συνθήματος κατά του Δημήτρη Διαμαντίδη με κίνηση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, που το πιθανότερο είναι πως προήλθε κατόπιν προτροπής των διοικούντων την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στο ΣΕΦ συχνά ακούγονταν εμετικά συνθήματα κατά του αρχηγού του Παναθηναϊκού, όμως χθες στο πρώτο υβριστικό σύνθημα υπήρξε παρέμβαση στελεχών των οργανωμένων οπαδών που έβαλε τέλος στις ύβρεις.

ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ «ΤΖΟΓΟ». Το σκηνικό μέσα στο αρρωστημένο από κάθε άποψη περιβάλλον όπου ζει και κινείται ο ελληνικός αθλητισμός είναι τόσο σημαντικό, ωραίο και σπουδαίο που το εκπληκτικό «break» του Παναθηναϊκού, που αυτομάτως γίνεται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, περνά σε δεύτερη μοίρα. Χωρίς να χάνει την αξία του, όπως δεν μπορούν να περάσουν χωρίς ιδιαίτερη μνεία η απόδοση του Νικ Καλάθη και η αγωνιστική έκρηξη του βετεράνου Αντώνη Φώτση αλλά και του Τζέιμς Φελντέιν που βρήκε ξανά τον ρυθμό που έχασε με τον ερχομό του Ελιοτ Ουίλιαμς. Ο Ολυμπιακός… τζογάρισε με τα σουτ του Νικ Καλάθη, αλλά ο Ελληνοαμερικανός, που δεν τον λες και άσχετο με τον τζόγο, αντέδρασε σωστά και τελείωσε το ματς πρώτος σκόρερ (16 π.), πρώτος ριμπάουντερ (8) και πρώτος στη δημιουργία (8 ασ.) σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ ασίστ (29) στην ιστορία των τελικών (προηγούμενο ρεκόρ οι 23 του Ολυμπιακού από το 2011)!