Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο – «πολυέκτρωμα», όπως το ονομάζει, εξαπολύει το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να αντιτάξει το δικό του μονόδρομο, αυτόν της οργάνωσης της πάλης.

Το ΚΚΕ, σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με το πολυνομοσχέδιο «να ψηφίσει – ως συνήθως – με διαδικασίες εξπρές, κλιμακώνει την επίθεση της ενάντια στο λαό και συνεχίζει το ρεσιτάλ υποκρισίας, υποσχόμενη καλύτερες ημέρες, με τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού ισοπεδωμένα».

Η κυβέρνηση εγκαινιάζει μια νέα φοροκαταιγίδα απέναντι στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα με αύξηση του ΕΝΦΙΑ, δεκάδες έμμεσους φόρους σε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, υποχρεώνοντας μια τετραμελή οικογένεια να πληρώνει ως και 700 ευρώ το χρόνο παραπάνω γι’ αυτά, συμπληρώνει ο Περισσός, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης και να φορολογηθεί το κεφάλαιο.

«Ο σημερινός δρόμος ανάπτυξης είναι ένα «βαρέλι δίχως πάτο» για το λαό. Γι’ αυτό και χρειάζεται να αντιτάξει το δικό το μονόδρομο. Αυτόν της οργάνωσης της πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο της ρήξης κι ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, της αποδέσμευσης από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τύπου ΕΕ και ΔΝΤ. Για να γίνει ο λαός πραγματικά ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει», καταλήγει το ΚΚΕ.