Τον Απρίλιο οι Εργατικοί πέρασαν μπροστά από τους Τόρις στις δημοσκοπήσεις. Λίγες ημέρες όμως πριν από την 5η Μαΐου και την πρώτη εκλογική δοκιμασία για τον Τζέρεμι Κόρμπιν ως ηγέτη μέσω μιας σειράς τοπικών και δημαρχιακών αναμετρήσεων, το κόμμα βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες για εντεινόμενο αντισημιτισμό στους κόλπους του. Δεν ήταν η πρώτη φορά: ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε διατυπώσει την καταγγελία αυτή εντός της Βουλής στο τέλος Μαρτίου. Το 2009 ο Κόρμπιν είχε υποδεχθεί στο Λονδίνο μια αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ αναφερόμενος τόσο σε αυτήν όσο και στη Χαμάς ως «φίλους». Και η βρετανική Ακροαριστερά βαρύνεται παγίως με την υποψία του αντισημιτισμού, λόγω της επιθετικής κριτικής που ασκεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, το Ισραήλ, τα «συστημικά ΜΜΕ» και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στις 26 Απριλίου η Ναζ Σαχ, μουσουλμάνα βουλευτής των Εργατικών που εξελέγη το 2015, ομολόγησε πως την προηγούμενη χρονιά είχε κοινοποιήσει στο facebook ποστ που υποστήριζαν πως οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να «μετεγκατασταθούν» στις ΗΠΑ. «Και λύθηκε το πρόβλημα» είχε γράψει. Eνα άλλο ποστ έδειχνε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ με την ατάκα «Ποτέ μην ξεχνάτε πως ό,τι έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν νόμιμο» – υπό το hashtag #ApartheidIsrael.

Η Σαχ διαγράφτηκε από το κόμμα, το επόμενο πρωί όμως ο Κεν Λίβινγκστον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και σύμμαχος του Κόρμπιν, έδωσε μια αλλόκοτη συνέντευξη στο ραδιόφωνο με την οποία την υπερασπιζόταν. Το χάος ολοκληρώθηκε όταν κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε έναν άλλον βουλευτή των Εργατικών, τον Τζον Μαν, να επιτίθεται στο κλιμακοστάσιο του σταθμού στον Λίβινγκστον αποκαλώντας τον «απολογητή των Ναζί». Τελικά, διαγράφτηκε και ο Λίβινγκστον. Το γραφείο του Κόρμπιν έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει πως έχει τον έλεγχο. Οι Εργατικοί ανέθεσαν στη Σάμι Τσακραμπάτρι, γνωστή δικηγόρο και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διερευνήσει το αντισημιτικό συναίσθημα στους κόλπους του και 20 ακόμη μέλη διαγράφτηκαν, λόγω κυρίως προσβλητικών αναρτήσεων στα social media. Πολλοί στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος σημείωναν το τάιμινγκ του σκανδάλου υποπτευόμενοι πως ήταν «μια ακόμα συνωμοσία» εναντίον του Κόρμπιν. Την ίδια ώρα, ένας πρώην υπουργός δήλωνε απελπισμένος: «Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα, έχουμε δώσει τόσους πρωθυπουργούς. Και κοιτάξτε με τι παλεύουμε τώρα».

Στις εκλογές της 5ης Μαΐου οι Εργατικοί πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο, που δεν ήταν πολύ καλό. Εχασαν μόνο έναν μικρό αριθμό εδρών στην Αγγλία, αναγκάστηκαν όμως να παραδώσουν τον έλεγχο της Ουαλικής Εθνοσυνέλευσης και έπεσαν στην τρίτη θέση στο Σκωτικό Κοινοβούλιο. Κατήγαγαν βέβαια μια μεγάλη νίκη, αλλά ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, πέρασε το πρώτο του Σαββατοκύριακο στο πόστο ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Κόρμπιν το σκάνδαλο περί αντισημιτισμού και καλώντας τους Εργατικούς να προσεγγίσουν εκ νέου τον μεσαίο χώρο. «Δεν έχει νόημα να απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους του κόμματος» δήλωσε στο BBC. «Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους».