Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι τα χάιλαϊτ του τελικού, καθώς οι σκηνές που επακολούθησαν μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ήταν πιο όμορφες ακόμα και απ’ αυτόν καθαυτόν τον αγώνα.

Το στιγμιότυπο όπου ένας πραγματικός ιππότης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Τσόρι Ντομίνγκες, υποκλίνεται μπροστά στη μικρή «πριγκίπισσα», κόρη του Μπουονανότε, φιλώντας το χέρι της, είναι ίσως η κορυφαία στιγμή της χρονιάς.

Από αυτές που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη για χρόνια, σε αντίθεση με άλλες άθλιες εικόνες που θέλεις να τις ξεχάσεις αμέσως.

Το ευτύχημα είναι ότι γενικότερα οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν ρεσιτάλ, σε αντίθεση με τον χαρτοπόλεμο και τις αντεγκλήσεις των διοικήσεών τους και φυσικά τα χυδαία συνθήματα και τους διαπληκτισμούς των «επίτιμων» προσκεκλημένων οπαδών των δύο ομάδων. Οπως βλέπετε, οι ισχυροί άντρες των δύο ιστορικών συλλόγων προτίμησαν να μοιράσουν τις προσκλήσεις σε πρωτοπαλίκαρα αντί σε παλαίμαχους παίκτες τους ή ακόμα και σε συγγενείς των παικτών.

«Αφιερώνω αυτό το τρόπαιο στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, τα οποία τα είχα δίπλα μου στο γήπεδο όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αλλά δεν τα είχα τώρα, αφού δεν τους δόθηκαν προσκλήσεις» είπε ο ήρωας του τελικού, ο τεχνικός της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς, προσθέτοντας: «Αν αυτό που είδαμε υπάρχει κάποιος που το θεωρεί γιορτή, εγώ τι να προσθέσω…».

Είπαμε όμως ότι την ίδια στιγμή οι ποδοσφαιριστές έδιναν ρεσιτάλ, ιδιαίτερα του Ολυμπιακού, που μπορεί να μην «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο, αλλά αργότερα στους πανηγυρισμούς των αντιπάλων έδωσαν ένα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ. Σχεδόν όλοι χειροκροτούσαν θερμά τους συναδέλφους τους την ώρα της απονομής, με πρώτους και καλύτερους τους Ρομπέρτο, Κασάμι, Ντομίνγκες και Καμπιάσο, οι οποίοι δεν έδωσαν καν σημασία στην παρότρυνση του Σάββα Θεοδωρίδη να φύγουν για τα αποδυτήρια.

Παίκτες της ΑΕΚ αγκαλιάστηκαν με τους συναδέλφους τους, δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου και οι θριαμβευτές ευχαρίστησαν τους ηττημένους για τη στάση τους. Μάλιστα κάποιοι παίκτες της Ενωσης υποκλίθηκαν μπροστά στον Ρομπέρτο με νόημα, την ώρα που ο Ισπανός δεν σταματούσε να χειροκροτεί.

Ο Ντομίνγκες μάλιστα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Θέλαμε να νικήσουμε, αλλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από εμάς. Της αξίζουν συγχαρητήρια» σε ένα δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και ενώ στο γήπεδο είχε κάνει το πηγαδάκι του (λίγο μετά το χειροφίλημα στη μικρή) με Καμπιάσο και Μπουονανότε, σε μια λάτιν παρέα, ανθρώπων που λατρεύουν το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως ξέρουν να το σέβονται μαζί με τον αντίπαλο.

Αν μη τι άλλο, σε ένα τελικό – ντροπή (οργανωτικά) αυτές οι εικόνες θα μείνουν ανεξίτηλες.