Ο 18χρονος επιθετικός Μάρκους Ράσφορντ κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Αγγλίας ενόψει του Euro 2016 μόλις 82 ημέρες μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Λουίς φαν Γκάαλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Ράσφορντ στις 25/2, στον επαναληπτικό με τη Μίντιλαντ για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο 18χρονος πέτυχε δύο γκολ, οδηγώντας τη Γιουνάιτεντ στην πρόκριση.

Τρεις ημέρες μετά ο Ράσφορντ «χτύπησε» και πάλι στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, σημειώνοντας δύο γκολ στο ντέρμπι με την Αρσεναλ (3-2). Συνολικά, σε 17 συμμετοχές σημείωσε επτά γκολ.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Ρόι Χότζσον προτίμησε τον 18χρονο αντί των έμπειρων επιθετικών Αντι Κάρολ και Ζερμέν Ντεφόε, ενώ οι άλλοι τέσσερις που κλήθηκαν ήταν οι αναμενόμενοι: Γουέιν Ρούνι, Τζέιμι Βάρντι, Χάρι Κέιν, Ντάνιελ Στάριτζ.

«Ο ανταγωνισμός για τον Ράσφορντ θα είναι σκληρός, αλλά θα είναι και το τέλος μιας εξαιρετικής χρονιάς. Αξιζε την κλήση στην Εθνική και είναι ενδιαφέρον να δούμε την προσπάθεια που θα κάνει» σχολίασε ο Χότζσον, ο οποίος θα ανακοινώσει την αποστολή για το Euro 2016 στις 31/5.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η Αγγλία θα δώσει τρία φιλικά, την Κυριακή με την Τουρκία στο Ετιχαντ, στις 27/5 με την Αυστραλία στο Στάδιο του Φωτός και στις 2/6 με την Πορτογαλία στο Γουέμπλεϊ.

n Ο επίτροπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Τόνι Λόιντ, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας μετά το φιάσκο με την ψεύτικη βόμβα στο Ολντ Τράφορντ, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η αστυνομία παραδέχτηκε τελικά ότι το αντικείμενο «είχε ξεχαστεί ύστερα από άσκηση ασφάλειας» που είχε γίνει στο γήπεδο πριν από τέσσερις ημέρες.

«Αυτό το φιάσκο προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία στους οπαδούς που ήρθαν από μακριά για να παρακολουθήσουν τον αγώνα» είπε ο Λόιντ. «Επίσης, ήταν χάσιμο χρόνου για μεγάλο αριθμό αστυνομικών και πυροτεχνουργών του στρατού, ενώ έθεσε αδικαιολόγητα σε κίνδυνο τη ζωή τόσων ανθρώπων. Η απομάκρυνση χιλιάδων οπαδών από ένα γήπεδο δεν είναι ποτέ ακίνδυνη». Το ματς της Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ θα διεξαχθεί σήμερα.