Tο μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους περίπου 800 ξένους πιλότους που απασχολούνται στην τουρκική εταιρεία Turkish Airlines, αποτελούν oι Έλληνες χειριστές αεροσκαφών.

Συνολικά, οι πιλότοι που απασχολούνται στην τουρκική εταιρεία ανέρχονται σε περίπου 4.500. Ανάμεσά τους υπάρχουν πλέον και 77 Ελληνες πιλότοι, που αποτελούν το 9,6% των ξένων πιλότων (800), ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της επαγγελματικής κατηγορίας στην εταιρεία.

«Θεωρώ τύχη τη συνεργασία μου με την Turkish Airlines για πολλούς λόγους», σημειώνει ο κ. Γιάννης Σταυριανός, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια ως πιλότος στην τουρκική εταιρεία. «Είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα και είναι εύκολο να διατηρώ επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μου. Επισκέπτομαι την Αθήνα, ακόμα και όταν έχω μια ημέρα ρεπό», αναφέρει ο κ. Σταυριανός και προσθέτει:

«Όταν εντάχθηκα στο δυναμικό της Turkish Airlines, θυμάμαι ότι είχε αποκτήσει το 200ό αεροπλάνο. Τέσσερα χρόνια μετά, έχει φθάσει στα 309 αεροσκάφη, δηλαδή μια αύξηση πάνω από 50%, ενώ και οι προορισμοί που εξυπηρετούμε υπερδιπλασιάστηκαν. Πρόκειται σίγουρα για μια εντυπωσιακή εξέλιξη».