Στην ανάγκη για μια νέα αρχή, ένα «new deal» αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της Δράσης.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε με θερμά λόγια για τον «διαχρονικό ηγέτη των φιλελεύθερων απόψεων στη χώρα, τον Στέφανο Μάνο», παρά τις διαφωνίες που έχει μαζί του.

Συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του, μίλησε «για τη συνωμοσία του καλού»:

«Πρωτοστατεί το Ποτάμι στον διάλογο στο κέντρο και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Γιατί έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

» Θα είμαστε λοιπόν μαζί σε όλα αυτά τα σημαντικά που μας ενώνουν, θα είμαστε παρόντες σ’ ένα συνεχή διάλογο, για να συζητάμε και τα λίγα που μας χωρίζουν. Aλλά η πεποίθησή μας είναι κοινή: η χώρα αυτή δεν έχει άλλο χρόνο. Τα παιδιά φεύγουν, οι επιχειρήσεις φεύγουν και θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό.»

Εξηγώντας το «new deal», ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό, στη συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών, εργοδοτών-εργαζομένων, και μια συμφωνία γενεών, όπως αυτή που θα μπορούσε να είχε γίνει με αφορμή το ασφαλιστικό και δεν έγινε.

«Δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: αύξηση των θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων» υπογράμμισε.