Μετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οιΚilling Τhe Fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους«Αγγελική», το οποίο παρουσιάζεται στοΘέατρο Νέου Κόσμου, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.

Η «Αγγελική» είναι ένα μονόλογος για τρεις ηθοποιούς (illustratedmonologue) που επιχειρούν με απλά μέσα – την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους – να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, ξεκινώντας από το σώμα και με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμό και το χώρο.

Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Οι Killing The Fly στήνουν μια παράσταση σωματικού θεάτρου, βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq και μιλούν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου

Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου

Σκηνοθεσία-Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert

Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Killing Τhe Fly

Ερμηνεία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Γιάννης Κουκουράκης

Θέατρο του Νέου Κόσμου –Δώμα (Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9212.900)

Τετάρτη με Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 19.00

Εως Κυριακή 29 Μαΐου 2016