Με την μέθοδο της «φουρκέτας» (cash trapping) δυο αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας παγίδευαν ΑΤΜ και αποσπούσαν χρήματα. Σε τουλάχιστον 104 περιπτώσεις, το συνολικό κέρδος που αποκόμισαν ανέρχεται στο ποσό των 12.400 ευρώ.

Οι δυο 40χρονες Ρουμάνες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), και κατηγορούνται για απάτη μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργήθηκε με τη συνεργασία Διευθυντή Ασφαλείας Πιστωτικού Ιδρύματος, οι συλληφθείσες τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, στέκονταν μπροστά στα ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων. Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.

Οι πελάτες στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη μετρητών από τα παγιδευμένα ΑΤΜ, ολοκλήρωναν την διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά κατά την έξοδό τους από το ΑΤΜ εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Μετά την αποχώρηση των θυμάτων τους, οι συλληφθείσες πήγαιναν εκ νέου το ΑΤΜ, όπου παραβίαζαν με τον ίδιο τρόπο το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα δεσμευμένα χαρτονομίσματα.

Η ζημιά από τις φθορές που προκάλεσαν οι συλληφθείσες στα αντίστοιχα μηχανήματα ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσόν των 39.100 ευρώ.

Οι δύο Ρουμάνες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από