Αιχμηρές δηλώσεις έκανε για μια ακόμη φορά ο Ιβάν Σαββίδης, αναφερόμενος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον αγώνα της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του βορρά», αποχωρώντας από το γήπεδο, έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, με τις οποίες μεταξύ άλλων κατηγόρησε την ΕΠΟ για παρασκηνιακή δράση και τόνισε πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ και να… χαρίσει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

«Για τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο έχει τελειώσει στα ημιτελικά. Για εμάς πλέον δεν υπάρχει διαφορά. Θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν λογικό η ΑΕΚ να αρνηθεί τη συμμετοχή στον τελικό. Ας δώσουν το Κύπελλο στον Ολυμπιακό και εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ησυχία μας. Δεν μπορούν να μας τρομοκρατούν όλους με αυτά τα γυναικεία καπρίτσια.

»Η άποψη μου είναι ότι ο η ΑΕΚ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ. Δεν έχω μιλήσει με τον Μελισσανίδη για αυτό. Δε θα μπορούσα να επιβάλλω την άποψη μου σε οποιονδήποτε. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Αν ο Δημήτρης σκέφτεται ότι μπορεί να κερδίσει το Κύπελλο, αν διεξαχθεί ο τελικός θα είμαι με την ΑΕΚ. Ετσι αντρικά αν μιλάμε, θα μπορούσαμε να δώσουμε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό και να πούμε ‘γεια σας’.

»Αν δεν αλλάξει τίποτα στο σύστημα, στην αρχή κάθε σεζόν μπορούμε να παραχωρήσουμε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα κι εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε. Εμείς θέλουμε τη γιορτή. Με λυπεί που το γήπεδο ήταν άδειο. Είναι τραγωδία για τον τελικό να είναι σε άδειο γήπεδο. Τι να τον κάνουμε αυτόν τον τελικό;».

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ από την στιγμή που δεν κατέβηκε στον δεύτερο ημιτελικό: «Αυτή είναι η μοίρα μας. Δεν υπάρχει τίποτα τρομερό. Μπορούν να μας τρομάξουν με -3 βαθμούς; Δεν θυμάμαι ούτε μία σεζόν που δεν μας είχαν αφαιρέσει βαθμούς. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς δείχνουμε πως μπορούμε να προχωράμε. Αν μιλούσα στρατιωτικά, θα μπορούσα να πω σε όλες τις ελληνικές ομάδες, ότι πρέπει να κάνουν προσοχή στον ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται…».