Το ματς πρωταθλήματος στις 23 Σεπτεμβρίου αναμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα επαναλήφθηκε με πρωτοφανή ακρίβεια στην πρεμιέρα των play off της Superleague. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 καθώς ανέτρεψε το προβάδισμα της Ενωσης (Γιόχανσον 44′) και με σκόρερ τους Ροντρίγκες (61′), Μυστακίδη (83′) ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Η ομοιότητα με το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είναι εντυπωσιακή, αφού η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 44′ και ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στην ανατροπή με γκολ στο 62′ (Ροντρίγκες και τότε!) και 84′.

ίγες καλές ευκαιρίες και πολύ νευρικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι των δυο «δικεφάλων» που έγινε στην άδεια Τούμπα για την πρεμιέρα των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την κατοχή δεν ήταν σε θέση να την αξιοποιήσει και οι καλύτερες ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε στο διάστημα του πρώτου ημιώρου ήταν στο δίλεπτο 25′ – 26′ Την πρώτη όταν από κόρνερ του Λέοβατς, ο Τζαβέλλας έπιασε ανάποδη κεφαλιά αλλά ο Μπαρόχα απέκρουσε.

Στο επόμενο λεπτό από κίνηση του Ροντρίγκες,ο Λέοβατς βγάζει καλή σέντρα αλλά την προβολή του Πέλκα αποκρούει εξ επαφής πάλι ο Μπαρόχα.

Η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ στο 32′.Ο Γιόχανσον μόνος του στην μικρή περιοχή,δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σημαδέψει σωστά την εστία του Γλύκου για να διατηρηθεί το 0-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά δεν έβρισκε τους τρόπους να αξιοποιήσει την σχετική επιθετικότητα του. Στο 42′ ένα πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Λέοβατς ανάγκασε στον Μπαρόχα να εκτιναχτεί για να διώξει τον κίνδυνο σε νέο κόρνερ και στο 44′ η Ενωση ανοίγει το σκορ μετά από ασταθή επέμβαση του Γλύκου και παρέμβαση του Γιόχανσον που προωθεί την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι έχει την ίδια άγρια εικόνα με παθιασμένες μονομαχίες και λιγοστές φάσεις. Στο 58′ ο ΠΑΟΚ δημιουργεί και χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν από ωραία σέντρα του Λέοβατς, ο Κίτσιου δεν καταφέρνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να ισοφαρίσει.

Στο 62′ ο Γκάρι Ροντρίγκες με αστραπιαίο μακρινό σουτ αιφνιδιάζει τον Μπαρόχα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ ισοφαρίζοντας.

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ και λίγο αργότερα, στο 70′ όταν το δικό του δυνατό σουτ από την περιοχή περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Μπαρόχα χωρίς να προλάβει ο Αθανασιάδης να την προωθήσει με προβολή στα δίχτυα.

Για τον ΠΑΟΚ που επιτίθεται για την πλήρη ανατροπή, το δεύτερο γκολ δεν αργεί. Ο Μυστακίδης ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγώνα με ωραία ζυγισμένη κεφαλιά σημαδεύει την εστία του Μπαρόχα την οποία παραβιάζει και γράφει το 2-1 μετά από πολύ ωραία μακρυνη μπαλλιά του Τζαβέλλα στο 83′.

Η ΑΕΚ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. . Επίκινδυνη κεφαλιά του Τζιμπούρ, στο 86′ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γλύκος. Ενα λεπτό πριν την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων ο Μυστακίδης χάνει μια ακόμα ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι λίγα δεύτερα αργότερα, με μια σημαντική νίκη, ένα πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα των πλέϊ-οφ,

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68′ Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67′ Κάτσε), Ζάιρο (82′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (57΄Σοϊλεδης), Σιμόες, Γιόχανσον (84′ Πέκχαρτ), Βάργκας (71′ Κορδέρο), Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Τζεμπούρ.