«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια, που δεν είναι επιτεύξιμα, θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα αέναο μνημόνιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο, καθώς το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι ευρωπαίοι για τη μη τήρησή της.

Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες».

«Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα» είπε.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του ότι από την ημέρα που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία απολύτως μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, παρά μόνο προσλήψεις κομματικών στρατών, ενώ σημείωσε ότι η «αλλεργία της σε ό,τι είναι ιδιωτικό» κάνει κακό στην Ελλάδα και στην Παιδεία.

«Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους» ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από