Η πρεμιέρα των play offs της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Πανιώνιος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 52΄ με τον Ανσαριφάρντ και τους «πράσινους» να «απαντούν» με τον Λέτο στο 66΄.

Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός δεν «πλήρωσε» με ήττα το λάθος του Στιλ, όπως είχε γίνει στο ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος όταν του έφυγε η μπάλα μέσα από το χέρια στο φάουλ του Μπακασέτα και τότε οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0. Ο γκολκίπερ των «πρασίνων» λίγο έλειψε να γίνει και πάλι στο ίδιο γήπεδο ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αλλά αυτή την φορά το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει το βαθμό και να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο κινητικός στο πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ο καλά οργανωμένος αμυντικά Πανιώνιος δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, εκτός από την φάση με το δοκάρι του Μπεργκ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν κυρίως από τα άκρα να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των «κυανέρυθρων», με τις σέντρες των Μέστο (δεξιά) και Νάνο (αριστερά), που όμως, βρήκαν σε ετοιμότητα τον Διούδη και τους συμπαίκτες του . Επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι για 35 λεπτά, καθώς αφενός μεν δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κι αφετέρου δεν κατάφεραν να βγουν με σωστές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.

Μέχρι το 37΄ ο Στιλ δεν είχε ανησυχήσει ούτε μία φορά, αλλά μέσα σε τρία λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το σουτ του Μπακασέτα να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ, ενώ στο 39΄ από το λάθος του Στιλ (έκανε κακή έξοδο) ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε υποδειγματικά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η φάση που «σημάδεψε» το πρώτο μέρος, πάντως, σημειώθηκε στο 32΄. Μετά από την χαμηλή σέντρα του Νάνο, ο Μπεργκ κατέβασε ωραία τη μπάλα κι ενώ είχε πλάτη προς το τέρμα με γυριστό σουτ την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

Με το… καλημέρα στην επανάληψη ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Στιλ από το κακό γύρισμα του Νάνο και σε κενή εστία ο Ιρανός «έγραψε» το 1-0 στο 52΄. Ο έμπειρος στράικερ, μάλιστα, στο 59΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, στο τετ-α-τετ που είχε με τον Στιλ (μπλόκαρε ο Βρετανός). Το γκολ «πάγωσε» προς στιγμή τους «πράσινους» που έδειξαν να χάνουν τη συνοχή τους, ωστόσο, η κλάση του Λέτο έβαλε και πάλι το «τριφύλλι» στο ματς. Ο Αργεντινός έχοντας πλάτη προς τον Διούδη έξω από την περιοχή, μετά την ωραία πάσα που πήρε από τον Μέστο, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1 στο 66΄. Προσπάθησε στη συνέχεια η ομάδα του Στραματσόνι να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει κι έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Αντίθετα, η ομάδα που «άγγιξε» το 2-1 ήταν ο Πανιώνιος στις καθυστερήσεις με τον Μπαργκάν να πλασάρει και ο Μολέδο έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (72΄ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Μασούρας (89΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (69΄ Καραμάνος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Εβαντζελίστα (62΄ Μπουμάλ), Λουντ (79΄ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87΄ Μαμούτε), Μπεργκ