Θετικά αναμένονται και για τη φετινή χρονιά, τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Aegean Airlines-Olympic Air, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία για τέταρτο χρόνο.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας την Τετάρτη, από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Ευτύχη Βασιλάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Γερογιάννη, που ανέφεραν ότι η εταιρεία προχωρά σε αύξηση της χωρητικότητας των δρομολογίων της κατά 7%, προσφέροντας 1 εκατ. περισσότερες θέσεις.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης της δραστηριότητας της Aegean αφορά το δίκτυο εξωτερικού με επίκεντρο τη βάση της Αθήνας, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν και στις βάσεις του Ηρακλείου και της Ρόδου.

Το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία θα επιχειρεί με 61 αεροσκάφη, προσθέτοντας στο δίκτυό της 14 νέους προορισμούς σε 6 νέες πόλεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Γ.Σ, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlinesανέφερε ότι η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης, η οποία ακολουθεί την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της Aegean, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά.

Η εταιρεία όπως αποφάσισε η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2015, το οποίο θα ανέλθει σε 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Πάντως, ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για το θέμα της διεθνούς ασφάλειας σε σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και για τις παρεμβάσεις -στο εσωτερικό της χώρας- στον ΦΠΑ του τουρισμού, σημειώνοντας: «Ήδη, ο ΦΠΑ επιδρά αρνητικά στην τουριστική αγορά, ενώ σε περίπτωση που επιβληθεί και το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, θα είναι αρνητική έως και επικίνδυνη εξέλιξη για τον τουρισμό».

Επιπλέον, ανέφερε ότι στον κλάδο των αερομεταφορών το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον ανταγωνιστικό, καθώς μετά τη συγχώνευση της Olympic με την Aegean στην εσωτερική αγορά εισήλθε και η Ryanair, «η οποία μεγαλώνει», ενώ ενισχέται η παρουσία κι άλλων ελληνικών εταιρειών, όπως είναι η Ellinair και η Astra.

«Εάν αλλάξει η εικόνα των αεροδρομίων ή ο ΦΠΑ επανέλθει στο 13% από το 23% που είναι σήμερα, τα οφέλη για τον καταναλωτή θα είναι μεγαλύτερα», είπε ο κ. Βασιλάκης, που τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, της επέκτασης της σύμβασης στον ΔΑΑ, αλλά και τη λειτουργία των υδροπλάνων.