Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία για την ΕΒΖ με την Τράπεζα Πειραιώς και σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στη συνάντηση που είχε με βουλευτές Σερρών όλων των κομμάτων, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τευτλοπαραγωγούς της περιοχής.

Τόνισε επίσης ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.

O πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών, Παύλος Μπογιαννίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «το αργότερο αρχές Ιουνίου αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση ότι θα πάρουμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των 7 εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την παραγωγή που παραδώσαμε πέρυσι».

Ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας πρόσθεσε ότι «θα προτιμούσαμε μεν να είχαμε πληρωθεί χθες, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από