«Είναι ώρα αφύπνισης, αποτίμησης και πράξης αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει στα νέα μέτρα, αλλά και στο σύνολο των «μνημονιακών πολιτικών».

"Πριν έξι χρόνια, συνέχισε, το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων». Ακόμη και προληπτικών, προκειμένου «να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία»" σημείωσε, διαβάζοντας μέρος του κειμένου της συμφωνίας το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό».

Δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο και ότι το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν».

Έχουμε, πρόσθεσε, όπλα πολλά και σοβαρά με την πλευρά του Δικαίου, της Δημοκρατίας που αναδύονται από την δημοκρατική παράδοση και αγωνιστική πορεία του λαού μας.

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο σκοπό ίδρυσης του Κινήματος ΠΛ.ΕΛ είπε ότι με σήμα το καραβάκι «άνοιξε τα πανιά για να μας απελευθερώσει από τα μνημονιακά δεσμά» και είναι ανοιχτή σε κάθε κινηματική συνεργασία για τον κοινό αυτό σκοπό.

Η εκδήλωση με θέμα για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και την δημοκρατική άμυνα διοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας» στον πολυχώρο «Αίτιον»με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη.

Ο Γιώργος Κασιμάτης αναφερόμενος στην ΠΛ.ΕΛ επισημαίνοντας ότι η πλεύση για την ελευθερία δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, αφού πρόκειται για την απελευθέρωση του λαού. Διευκρίνισε ότι δεν αγνοεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας, αλλά «τις νόμιμες και όχι αυτές που δεν σέβονται τον πολιτισμό, ουσιώδη δικαιώματα, τις νέες γενιές και το μέλλον του λαού μας.

Χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «σύγχρονο Οδυσσέα» που θα σκοτώσει τους μνηστήρες οι οποίοι διαλύουν τη χώρα και πρότεινε τον σχηματισμό «μετώπου απελευθέρωσης από το παράνομο χρέος».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζηκογιάννης αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Σε συνδυασμό με το φορολογικό, πρόσθεσε, «καθιστά την πολιτική ανυπακοή επιτακτική ανάγκη», αφού σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν και η φοροδοσία θα υπερβαίνει το σύνολο του εισοδήματος των. Εκτίμησε ότι όλα αυτά πρέπει να ανατραπούν και ότι σύντομα θα υπάρξει νομική αντίδραση η οποία «θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, εάν προέρχεται από συλλογικούς φορείς τους οποίους η ΠΛ.ΕΛ θα στηρίξει ανεπιφύλακτα», όπως είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από