Ο πρόεδρος της Τουρκίας, του οποίου ο αυξανόμενος παρεμβατισμός στην οικονομία έχει ενοχλήσει τους επιχειρηματικούς κύκλους, δήλωσε ότι έχει βρει λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας: κάθε επιχείρηση να προσλάβει έναν άνεργο.

Απευθυνόμενος την Κυριακή στην μεγαλύτερη εργοδοτική οργάνωση της Τουρκίας, την Ενωση Εμπορικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB), είπε: «Η TOBB αριθμεί σήμερα περί το ενάμιση εκατομμύριο μέλη. Τώρα, ακούστε καλά: Εάν κάθε μέλος προσλάβει ένα άτομο, τι θα έχουμε; Θα έχουμε δουλειά για 1,5 εκατομμύριο ανέργους».

«Δυστυχώς, δεν θα πάρουμε τα χρήματά μας στον τάφο. Θα μείνουν εδώ. Στην περίπτωση αυτή, ας δώσουμε δουλειά σε αυτούς που δεν έχουν» εξήγησε, μιλώντας σε διάσκεψη για την υγεία και την εργασιακή ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλλον συγκρατημένο χειροκρότημα

«Τι έχει να χάσει η επιχείρηση; Πείτε μου! Θα καταρρεύσει επειδή προσέλαβε ένα άτομο; Οχι! Το αντίθετο, θα επωφεληθεί. Τόσο απλό είναι» είπε και δέχθηκε το μάλλον συγκρατημένο χειροκρότημα των επιχειρηματιών που τον παρακολουθούσαν.

Κατηγορούμενος για λαϊκισμό, ο Ερντογάν έχει αναστατώσει τους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας του με τον αυξανόμενο παρεμβατισμό του στις οικονομικές υποθέσεις, όπως οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του προς την κεντρική τράπεζα να χαμηλώσει τα επιτόκιά της, με κίνδυνο να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Επειτα από μία δεκαετία οικονομικής ανάπτυξης, οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν από το 2012 στην Τουρκία. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, ο πληθωρισμός και τα δημόσια ελλείμματα παραμένουν υψηλά και η ανεργία αυξήθηκε και βρισκόταν στο 11,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από