Ενας Ελληνας που δραστηριοποιείτο στις μεταφορές φέρεται ότι είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης κυρίως σε Σκανδιναβικές χώρες.

Ο συγκεκριμένος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτίου που δρούσε στην Ελλάδα και συντόνιζε τις εισαγωγές και στην συνέχεια την μεταφορά τους σε ειδικά διασκευασμένες κρύπτες φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα ναρκωτικά εισάγονταν σύμφωνα με πληροφορίες με ταχύπλοα από την Αλβανία στην Ζάκυνθο , όπου θάβονταν σε παραλιακή περιοχή μέχρι να ξεκινήσει η μεταφορά τους στην Ευρώπη.

Προορισμός τους κυρίως οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η τιμή της κάνναβης είναι πολύ υψηλή. Τα κέρδη για το κύκλωμα ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από έρευνες που διήρκεσαν τουλάχιστον δέκα μήνες η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να βρεί την άκρη για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν συλληφθεί 18 άτομα μέλη της συμμορίας και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά κάνναβης.

Ερευνες για την εξάρθρωση του δικτίου γίνονται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από