Για «τρομοκρατική επιχείρηση βίας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος καταγγέλλει ότι δύο στελέχη της Λαϊκής Ενότητας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στο Σύνταγμα στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του ασφαλιστικού -φορολογικού νομοσχεδίου.

«Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος.

«Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑΕ, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑΕ και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες» συνεχίζει.

»Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

»Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ» καταλήγει η ανακοίνωση.