«Αφού η Λέστερ κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, τώρα είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ζωντανός και ο Ελβις Πρίσλεϊ» λένε χαριτολογώντας στην Αγγλία, εμπαίζοντας τα γραφεία στοιχημάτων που θεωρούσαν πιο πιθανό να ζει ο θρύλος της ροκ από το να στεφθούν πρωταθλήτριες οι Αλεπούδες.

Στα 132 χρόνια ζωής του συλλόγου, η μεγαλύτερη επιτυχία της Λέστερ στο πρωτάθλημα ήταν η δεύτερη θέση το 1929, οι κατακτήσεις τριών Λιγκ Καπ, ενός Τσάριτι Σιλντ και η ανάδειξη του Γκάρι Λίνεκερ.

Μέχρι το 2009 η Λέστερ αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία, ενώ πέρυσι, ως νεοφώτιστη, παρέμεινε 140 ημέρες στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Από τη ζώνη του υποβιβασμού κατάφερε να ξεφύγει στην 34η αγωνιστική χάρη στον Βασιλιά Ριχάρδο Γ’ (1483-1485), τα οστά του οποίου βρέθηκαν το 2012 σε ένα δημοτικό πάρκινγκ και πέρυσι τον Μάρτιο ετάφησαν στον καθεδρικό του Σεντ Μάρτιν.

Εχοντας το 17ο χαμηλότερο μπάτζετ μεταξύ των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και με παίκτες που ήταν ανεπιθύμητοι στις προηγούμενες ομάδες τους και αποκτήθηκαν είτε με ελευθέρας όπως ο τερματοφύλακας Σμάιχελ είτε με ψίχουλα όπως ο κορυφαίος, κατά τους δημοσιογράφους, παίκτης του πρωταθλήματος Ριγιάντ Μαχρέζ (500.000 ευρώ), η Λέστερ κατάφερε να διαλύσει το κονκλάβιο του Big 4 (Μάντσεστερ Γ., Τσέλσι, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι).

Ο Ρανιέρι και ο ταϊλανδός ιδιοκτήτης με το όνομα σιδηρόδρομο (Βιτσάι Σριβαντχανάπραμπχα) υποσχέθηκαν πως θα κρατήσουν τους παίκτες. Ο ιταλός προπονητής πάντως απορρίπτει την ιδέα πως η Λέστερ μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της και θέτει ως νέο στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα, ενώ ακόμα πιο απαισιόδοξος είναι ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Μανουέλ Πελεγκρίνι που δεν βλέπει τη Λέστερ μεταξύ των οκτώ πρώτων ομάδων τα χρόνια που έρχονται.