Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε με δηλώσεις του σε ισπανικά ΜΜΕ ότι η FIBA οδηγεί με τις κινήσεις της το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο χάος και πως όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο «ισχυρός άνδρας» της Euroleague είπε σχετικά με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την FIBA: «Έτσι όπως πάει η κατάσταση, το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξουμε στα δικαστήρια με την FIBA. Μπορεί να νικήσουμε και μπορεί να χάσουμε. Αν χάσουμε όμως, αυτό θα είναι μία καταστροφή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς δεν θα υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον με κανόνες.

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως η FIBA δεν είναι σε θέση να κυβερνά τον κόσμο, όπως κάνει η FIFA στο ποδόσφαιρο, γιατί στο άθλημά μας αυτόν τον ρόλο τον έχει το ΝΒΑ. Η FIBA με τον τρόπο της προσπαθεί να μην υπάρχει σταθερότητα. Είπα στην FIBA ότι μας οδηγείτε στο χάος».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η FIBA θέλει να κάνει ό,τι κάνουμε και εμείς και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαμάχη. Η FIBA, για να κερδίσει τις μεγάλες ομάδες, τους προσέφερε πολλά χρήματα, αλλά οι σύλλογοι απέρριψαν την προσφορά τους και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται. Μετά πήγαν στα αθλητικά κριτήρια και στη συνέχεια, για να πιέσουν καταστάσεις, στράφηκαν στις απειλές και στις προειδοποιήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από