Μελετάται διεξοδικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του έθεσε τα μείζονα θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τέθηκαν τα παρακάτω 15 προβλήματα που, όπως τονίζει το Επιμελητήριο, χρήζουν άμεσης επίλυσης:

1. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους τους οφειλέτες και απεμπλοκή της ρύθμισης από τις τρέχουσες οφειλές.

2. Σύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με το taxis.

3. Μη εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες οντότητες και παράταση της εφαρμογής από το 2017 για τις υπόλοιπες οντότητες.

4. Το αφορολόγητο των μισθωτών - συνταξιούχων να εφαρμόζεται και για τους επαγγελματίες.

5. Φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για την απασχόληση προσωπικού με σχέσεις εξηρτημένης εργασίας.

6. Μείωση των προστίμων των 250 ευρώ και των 500 ευρώ στη μη υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων και κατάργηση του διπλασιασμού και του τετραπλασιασμού των ανωτέρω προστίμων σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας.

7. Απεμπλοκή της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από την υποβολή φορολογικής δήλωσης (π.χ. νέοι φορολογούμενοι, νέες εταιρείες κλπ.).

8. Τα ποσά υπερείσπραξης και τα ποσά επιστροφών να τακτοποιούνται από το φορολογούμενο μέσω taxis.

9. Παράταση των μεταβατικών διατάξεων του Ν.4337/2015 (αφορά πλαστά και εικονικά) τόσο του αρχικού χρόνου των 90 ημερών, καθώς επίσης και τη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού σε 24 δόσεις (πάγια ρύθμιση).

10. Οι εκπρόθεσμες διακοπές φυσικών ή νομικών προσώπων να βασίζονται στο πραγματικό γεγονός.

11. Αδήλωτα κεφάλαια: ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, ποιοι είναι οι συντελεστές και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

12. Πότε θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές.

13. Ο φόρος των μερισμάτων να παραμείνει στο 10%.

14. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

15. Εφαρμογή της απόφασης ΔΕΑΦ Α' 1144110 ΕΞ 2015/5.11.2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Αλεξιάδης είδε θετικά το σύνολο των αιτημάτων του Ε.Ε.Α. και δεσμεύθηκε να συμβάλει προκειμένου να ικανοποιηθούν, ώστε να δοθούν πολύτιμες “ανάσες” σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους που έχουν επιβαρυνθεί από την υπερφορολόγηση και κινδυνεύουν από τις συνέπειες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από