Oι στατιστικές είναι πλέον με το μέρος του Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο γερμανός οδηγός της Mercedes μετά την σημερινή κατάκτηση του αγώνα στη Φόρμουλα 1 στο Σότσι, είναι πλέον ο πιθανός κατακτητής του φετινού πρωταθλήματος – αν μάλιστα συνεχιστεί να ανοίγει και στους επόμενους αγώνες η βαθμολογική ψαλίδα.

Η σημερινή του νίκη ήταν – εκτός από την τέταρτη συνεχόμενη φετινή – και η έβδομη σερί, αν υπολογίσουμε και τις τρεις τελευταίες νίκες του περσινού πρωταθλήματος.

Ο οδηγός της Mercedes φαίνεται να τρέχει χωρίς αντίπαλο και φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το δεύτερο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας, με οδηγό τον περσινό πρωταθλητή, τον Λιούις Χάμιλτον, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, παρότι ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από τη δέκατη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με τη Ferrari του.

Το ρωσικό γκραν πρι είχε πάντως απρόοπτα, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, αφού ο Ντανιίλ Κβίατ χτύπησε από πίσω τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Ferrari του, έπεσε στον τοίχο και τελείωσε την κούρσα πριν καλά-καλά αυτή αρχίσει!

Τρίτος είδε την καρό σημαία ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είναι πρώτος στη βαθμολογία με 100 βαθμούς και δεύτερος με 57β. ο ομόσταβλος του, ο Λιούις Χάμιλτον.