Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πέτυχε αυτό που ήθελε. Η Ατλέτικο σημείωσε γκολ, κράτησε αλώβητη την εστία της και με το 1-0 επί της Μπάγερν στο Βιθέντε Καλντερόν θα πάει την προσεχή Τρίτη στο Μόναχο για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η παράδοση θέλει τους Ροχιμπλάνκος να παίρνουν τη νίκη ως γηπεδούχοι όταν πετυχαίνουν πρώτοι γκολ. Αυτό έχει γίνει στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια. Το γκολ του Σαούλ (11′) ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια άνοιξε τον δρόμο στην Ατλέτικο και γέμισε άγχος την Μπάγερν.

«Το γκολ του Σαούλ μάς επέτρεψε να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού» είπε ο Φερνάντο Τόρες, που είχε την καλύτερη στιγμή της Ατλέτικο στο δεύτερο μέρος (δοκάρι στο 75′).

Ο Σιμεόνε προβλημάτισε τον Γκουαρντιόλα, καθώς έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ομπλακ, πιέζοντας σε κάθε σημείο. Η Μπάγερν εμφανίστηκε πιο πιεστική στο δεύτερο μέρος και επιχείρησε να αλλάξει τη ροή του ματς με κάθε τρόπο, είτε με σουτ από μακρινή απόσταση (δοκάρι ο Αλάμπα 54′), είτε προσπαθώντας να διεισδύσει στην περιοχή. Πέρα από αυτά, όμως, βρήκε μπροστά της τον εξαιρετικό Γιαν Ομπλακ ο οποίος ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε. «Με Σαούλ και Ομπλακ πιο κοντά στο Μιλάνο» ανέφερε η ισπανική As στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ο Γκουαρντιόλα προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι ρίχνοντας στη μάχη Ριμπερί και Τόμας Μίλερ, αλλά το αποτέλεσμα που περίμενε δεν ήρθε. Ηταν μόλις το τέταρτο φετινό ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) στο οποίο η γερμανική ομάδα δεν πέτυχε γκολ! Κι όλα αυτά, σε ένα ματς που είχε 69% κατοχή της μπάλας και 19 τελικές, έναντι 11 της Ατλέτικο.

«Η Μπάγερν είναι σπουδαία ομάδα, αλλά κι εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο Μόναχο. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε» είπε ο Ομπλακ.

«Μπορεί να μην ήταν ένα τόσο ελκυστικό ματς, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι μας. Δυνατή άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητές μας. Με το σπουδαίο γκολ του Σαούλ πήραμε μια σημαντική νίκη» είπε ο Αντουάν Γκριζμάν.

«Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά αντίθετα εμφανιστήκαμε πιο επιθετικοί και αποφασιστικοί στο δεύτερο. Στο γκολ που δεχτήκαμε αφήσαμε τον Σαούλ να πλησιάσει στην περιοχή και έχουμε ευθύνη» είπε ο Μανουέλ Νόιερ.

«Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» πρόσθεσε ο Νταβίντ Αλάμπα.