Κούρδοι μαχητές και δυνάμεις που υποστηρίζουν το στρατό της Συρίας κήρυξαν ανακωχή στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με την κουρδική πλευρά. Η κατάπαυση του πυρός ακολουθεί ένα τριήμερο σφοδρών αιματηρών συγκρούσεων, με συνέπεια να σκοτωθούν 26 άνθρωποι.

Οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η ανακωχή εφαρμόζεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι αυτή τηρείται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ωστόσο, τόσο ο αυτόπτης μάρτυρας, όσο και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, δηλώνουν ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν έχουν αποσυρθεί από τις περιοχές τις οποίες κέρδισαν στη διάρκεια του αιματηρού τριημέρου.

Στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων βρέθηκε η πόλη Καμισλί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η πόλη ελέγχεται από τις δυνάμεις των Κούρδων, ενώ ο συριακός στρατός ελέγχει περιοχές στο κέντρο της πόλης, όπως και το αεροδρόμιο.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κύμα συγκρούσεων μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Άσαντ στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Οι Κούρδοι της Συρίας ελέγχουν μεγάλες περιοχές στα βόρεια της χώρας και έχουν συγκροτήσει τη δική τους κυβέρνηση.