Η 35η αγωνιστική δεν άλλαξε τίποτα στη κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε στο «Καμπ Νου» τη Σπόρτινγκ Χιχόν με 6-0, με τον Σουάρες να σημειώνει άλλα τέσσερα τέρματα (τα δύο με πέναλτι), όπως και την Τετάρτη, κόντρα στη Λα Κορούνια, και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση των σκόρερ με 34 γκολ, έναντι 31 του Ρονάλντο. Συνολικά οι Καταλανοί κέρδισαν τρία πέναλτι (το τελευταίο το εκτέλεσε ο Νεϊμάρ), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Μέσι και χρειάστηκε μία σωτήρια επέμβαση του Πικέ πάνω στη γραμμή, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, για να μείνει το 1-0.

Οι «μπλαουγκράνα» οδηγούν την κούρσα σε ισοβαθμία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που νωρίτερα επικράτησε δύσκολα 1-0 της Μάλαγα, με «χρυσή» αλλαγή τον Άνχελ Κορέα που σκόραρε το νικητήριο γκολ (62′)

Η Ράγιο Βαγιεκάνο «τρόμαξε» τη Ρεάλ, η οποία τελικά έφτασε στη νίκη με ανατροπή και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου στην Ισπανία.

Χωρίς τον τραυματία Ρονάλντο και με τον Ζινεντίν Ζιντάν να ξεκουράζει τους Σέρχιο Ράμος και Μόντριτς, οι «μερένχες» δέχθηκαν ένα αρχικό σοκ από τη Ράγιο Βαγεκάνο,καθώς βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο πρώτο τέταρτο (7΄ Εμπαρμπά, 14΄ Μίκου)!

Η«βασίλισσα» όμως κατάφερε να επιστρέψει, ισοφάρισε με κεφαλιές των Μπέιλ και Λούκας Βάθκεθ, για να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς, χάρη σε γκολ του Μπέιλ στο 81΄.

Η Ρεάλ παραμένει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όμως ενόψει του ημιτελικού του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι υπάρχει ανησυχία για τον Καρίμ Μπενζεμά, που τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.