Στο ηθικό δίλημμα που ενδέχεται να ανακύψει σχετικά με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά ή την παραμονή για ατομικό πρόγραμμα στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίζει «Εθνική» και το καθιστά όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται μιλώντας στα «ΝΕΑ»!

«Ο στόχος μου είναι να παίξω στην Εθνική! Ακόμη και αν μου πουν οι Μπακς ότι μπορεί να μην είμαι, εγώ θέλω να είμαι! Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η προεπιλογή από τον προπονητή, αλλά θα προσπαθήσουμε και εγώ και ο Θανάσης να είμαστε έτοιμοι», εξομολογήθηκε ο Greek Freak, τον οποίο συναντήσαμε μαζί με τον αδερφό του Θανάση στα στούντιο του ΟΤΕ TV, με αφορμή τη διεξαγωγή του Antetokounbros Streetball Event 2016 σε τρεις πόλεις –Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν με επιλεγμένα ΜΜΕ, τα δύο αδέρφια εξήγησαν στα «ΝΕΑ» τη σημασία που έχει η οικογένεια στη ζωή τους, έδωσαν έμφαση στα απλά πράγματα που απολαμβάνουν, ωστόσο έδειξαν… ασθενή μνήμη ως προς τη στάση που είχαν κρατήσει οι Αιώνιοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τον Γιάννη (υπήρχε buy-out στο συμβόλαιο με την ισπανική Θαραγόθα τον Νοέμβριο του 2012) αλλά την άφησαν να πάει χαμένη!

«Σίγουρα πρέπει να υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια και δεν θυμάμαι πάρα πολλά», αποκρίθηκε με νόημα ο Γιάννης και εξήγησε το πώς διαχειρίζεται τα χρήματα που ήλθαν ξαφνικά στη ζωή του αφού όπου να ‘ναι θα υπογράψει συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων με τους Μπακς: «Δεν το σκέφτομαι. Από τη στιγμή που έχουμε φαγητό στο τραπέζι, δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο». Εχει, πάντως, ενδιαφέρον και το μεγάλο όνειρο του Θανάση: «Να χτίσουμε μια δυναστεία η οποία τα επόμενα 20-25 χρόνια να προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό και στην κοινωνία».