Εντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, σχετικά με όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης φέρεται να ειπώθηκε ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι πως συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές».

Με οργισμένη ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τόσκας χαρακτήρισε αυτά που ειπώθηκαν «σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις αιτιάσεις των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει: «Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων(χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί) σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

»Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως “ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές”, βλάπτουν τη χώρα.

»Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν».

«Κινήθηκε διαδικασία διοικητικής διερεύνησης»

Για το ίδιο θέμα, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι «κινείται διαδικασία διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων».

«Σχετικά με όσα μεταδίδονται σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και αποδίδονται σε σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, ανακοινώνεται ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι, στερούνται πραγματικής βάσης και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

»Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες Αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

»Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.