Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών επιθυμούν οι πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, με τους συμμετέχοντες στην έρευνα να δίνουν προβάδισμα 6% στην ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 47% των πολιτών ζητά να γίνουν πρόωρες εκλογές ενώ το 32% προτιμά τη συνέχιση της διακυβέρνησης από τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το ερώτημα που ετέθη είναι: Αν είχατε να επιλέξετε μόνο ανάμεσα στην παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών, τί θεωρείτε ότι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα;

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 11-13 Απριλίου από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Σε ό,τι αφορά τη πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%.

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχει ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ενωση Κεντρώων 3%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και Αλλο κόμμα: 3,5%.

Στο 8,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι ενώ 2,5% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα και κανέναν από τους δυο επιλέγει το 42%.

Η έρευνα, μεταξύ άλλων, ζήτησε απαντήσεις και σε δυο ερωτήματα που σχετίζονται με τον προσφυγική κρίση και την αξιολόγηση από το κουαρτέτο.

Με βάση τα αποτελέσματα, το 72% αξιολογεί αρνητικά την κυβερνητική πολιτική στην προσφυγική κρίση, σε αντίθεση με το 21% που την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το οικονομικό κλίμα θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έναντι του 44% που ψηφίζει Μάλλον Οχι και Σίγουρα Οχι.