Κάμερα κατέγραψε δύο τούρκους εργαζόμενους σε παντοπωλείο να χτυπούν βίαια δύο σύρους έφηβους επειδή έκλεψαν ψωμί. Σύμφωνα με το Anadolu, οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι έδειραν ανηλεώς τους δύο Σύρους ηλικίας 16 ετών. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Οι εικόνες προβλήθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργή των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στα πλάνα διακρίνονται οι δύο άνδρες να τρέχουν κρατώντας μπαστούνια στα χέρια και να ξυλοφορτώνουν τους δύο ανήλικους, που μόλις είχαν κλέψει ψωμί από ένα ντουλάπι.

Κατόπιν τους υποχρεώνουν να επιστρέψουν το ψωμί εκεί από όπου το πήραν, ενώ συνεχίζουν να τους χτυπούν με μανία, προτού φθάσουν η αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Η πλειονότητα ζει με την επαιτεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, εναντίον των δύο Σύρων ξεκίνησε έρευνα για «κλοπή». Τα δύο αγόρια χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η Τουρκία φιλοξενεί επίσημα περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, τα 2,7 εκατομμύρια εξ αυτών υπηκόους Συρίας. Από τους σύρους πρόσφυγες μόλις οι 250.000 διαμένουν σε καταυλισμούς.

Η πλειονότητά τους ζει με την επαιτεία ή αναλαμβάνοντας μικροδουλειές σε τουρκικές πόλεις, όπου η παρουσία αυτού του εργατικού δυναμικού, που αμείβεται ανεπαρκώς και έχει κατηγορηθεί ότι συμβάλει στην έκρηξη των τιμών των ενοικίων, προκαλεί συχνά επεισόδια με τους ντόπιους.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα στους συμπολίτες του να «επιδείξουν στοργή προς αυτούς τους μετανάστες. (…) Φροντίστε τους όπως φροντίζετε τα παιδιά σας» υπογράμμισε.